sobota, 1 lipca 2023

Главком і УГКЦ

 

«Не боюся, якщо вірні нашої церкви залишать її через нерозуміння позиції Ватикану» – таку фразу помістили редактори  glavcom.ua в лід інтерв’ю з  Блаженнішим Святославом. Кого або чого не боїться Глава УГКЦ? Папи, римських куріялістів?  Втрати великого числа вірних? Вже хоча б задля того, щоб знайти відповідь на це питання, варто прочитати це розлоге інтерв’ю.

"Я вам ще раз кажу, що не боюся того, що вірні Української греко-католицької церкви через ті, чи інші непорозуміння, які сьогодні маємо із певними політичними позиціями тих чи інших осіб у Ватикані, залишать нашу Церкву" лунає з уст Патріярха Святослава  в частині розмови, яку починає питання з боку журналістів:  «Чи ви готові прийняти той факт, що наслідком цих помилок Папи стане бажання частини пастви піти від Папи, з УГКЦ?».

«Я вам ще раз кажу» – цього першого (або кількох) разу в тексті немає – видно друкована версія є коротшою від звукового запису. Але безсумнівно Блаженніший Святослав не сумнівається в стійкості вірних УГКЦ в їхньому сопричасті з єпископом Риму.

«Не боюся того, що» стало «не боюся, якщо». 30 червня о 16.27 в коментарі під текстом я вказав на перекручені слова і закликав: «Не зволікайте з виправленням». 1 липня о 15.30 ніщо не змінилося. За Вікіпедією Главком «Входить до десятки найпопулярніших новинних ресурсів України». Існує рейтинг найретельніших?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz