poniedziałek, 19 sierpnia 2019

Пошесть


З сусідніх римо-католицьких бракує ще російського, білоруського і німецького. Чеський, словацький, угорський і український вже висловили свою солідарність з краківським архиєпископом, якого «заатакували» після висловленої ним в гомілії «критики деяких поведінок тих, хто підтримує нові ідеології»(з заяви голови Конференції єпископату Словаччини). 

До прихильників нових ідеологій не можна зарахувати єзуїтів, домініканців, єпархіяльних священиків і численних мирян, які висловили свій протест в реакції на слова про «веселкову пошесть», яких обурило зрівняння «ідеології ЛГБТ» з тоталітаризмами. 

Надіюся, що греко-католицькі єпископи не приєднаються до латинських співбратів. Форма відплати за мовчання єпископатів після справжньої фізичної атаки на греко-католицьку процесію в Перемишлі? Ні, просто очікування, що lex credendi у нас насправді визначає lex operandi священнослужителів. Десять разів у році вони просять Бога в  Літургії св. Василія Великого: «Добрих у благості збережи, лукавих добрими вчини ласкою твоєю», одним подихом кажуть: «Пом’яни тих, що потребують великого твого милосердя, тих, що люблять нас, і тих, що ненавидять». Так, згадується в цій анафорній молитві «пошесть». Коли? Разом з «голодом, землетрусом, потопом, вогнем, мечем, навалою чужих народів і міжусобною бранню». 

Ніщо, на жаль, не змінилося у сфері реальних проблем України від часу, коли з’явився цей текст http://bogdanpanczak.blogspot.com/2016/12/blog-post.html






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz