niedziela, 19 marca 2017

Мільйони



Літургіст з Люблінського католицького універститету, який брав участь у науковій конеренції в одній з західноєвропейських столиць, почув від тамтешнього апостольського нунція таке запитання: чи в кожній польській парафії є вже реліквії крові св. Івана Павла ІІ?  

Екименічний феномен зациклення на реліквіях в Європі, яку називають центрально-східною, набирає обертів. Мова йде вже про сотні тисяч паломників, які протягом кількох діб, бо ж храми відчинені цілодобово, приходять, щоб після кількагодинного стояння в черзі пройти перед святинями. В Одесі сто тисяч людей  прийшло вшанувати мощі св. Пантелеймона, які привезли грецькі монахи з гори Афон. В Зарваниці і Тернополі поклонитися іконі Лику Христового, реліквії «часів Ісуса Христа»(за словами ректора Марійського духовного центру «Зарваниця») прийшло чотириста тисяч осіб. 

Ніщо не змінилося в моєму ставленні до місця, яке в церковному житті займає сьогодні культ реліквій (http://bogdanpanczak.blogspot.com/2015/02/blog-post.html  http://bogdanpanczak.blogspot.com/2015/03/blog-post.html). 

Якийсь нунцій буде мати нагоду (іронічно) спитати про мільйон?




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz